Avanza

Underrubriker

lördag 31 mars 2018

Påskägg: Förena nytta med nöje

Ett av mina fokus är att lära mina barn om aktiesparande och redan tidigt förstå det här med utdelningsinvestering. Tanken är att de så tidigt som möjligt ska börja spara långsiktigt i aktier och sedan om 25-30 år ha en aktieportfölj som genererar utdelning som är så pass hög  att de med denna passiva inkomst kan uppnå ekonomisk frihet. Med det menar jag att de själva ska kunna välja vad de vill jobba med och även när och hur.

Så i årets påskägg har jag förenat nytta med nöje, genom att det inte bara får godis utan jag har även köpt lite aktier till dem.


Valet föll på ytterligare aktier i Bredband2, som kom med ett bra bokslut, där antalet kunder växer och likaså utdelningen. 2018 så har vi haft OS och vi kommer även ha fotbolls-VM. Ett relativt nytt bolag som kom till börsen är Global Gaming 555. Deras stora site är Ninja Casino, men under detta år kommer de även att lansera en sportbok, vilket gör att man även kommer att kunna satsa på matcher mm. Med en utdelning om cirka 4% tror jag att det kan vara en intressant aktie på lång sikt.

Vad ger ni era barn i påskäggen? Kommentera gärna på bloggen.


2 kommentarer:

  1. Här har vi bara gett godis, gillar din idé dock. Kanske nästa år :)

    SvaraRadera
  2. Tack snälla. Det är ett bra sätt att få dem intresserade.

    SvaraRadera