Underrubriker

fredag 23 mars 2018

Äntligen ett renodlat e-sportbolag på börsen

Jaaaaaa, vilken underbar nyhet som MTG kablade ut idag. Jag har länge hoppats på en uppdelning av MTG i en e-sportsdel och en entertainmentdel. Anledningen är att MTG äger Dreamhack och ESL och tittar man på USA är TV-sända turneringar väldigt stort.

Foto: MTG press pictures

För någon månader sedan kom så nyheten att entertainmentdelen skulle säljas till danska TDC, men flera tyngre aktieägare till TDC gillade inte den affären och så kom till slut ett högre bud från ett konsortium och MTG-affären gick om intet.

Men, så idag, kom pressreleasen som jag längtat efter. Man delar upp bolaget i två delar, där dagens MTG blir e-sportdelen och Nordic Entertainment Group blir ett nytt bolag som också noteras på börsen.

Det är så att man sitter med syrgas och blodtrycksmanchete av all exaltering. E-sport är jättestort och till och med ungarna går att få intresserade av detta. I vanliga fall ser de ut som frågetecken när pappa börjar prata aktier. Droppar man lite ord som Dreamhack, Fortnite (även om det ägs av Epic Games, som ägs till hälften av kinesiska Tenchent), pengar, ni äger aktier i MTG, lyssnar de med en del av örat.

Denna uppdelning kommer att ske under andra halvan av 2018 och frågan är hur man ska göra med Entertainmentdelen? Sälja av och köpa mer aktier i e-sportdelen? Eller behålla det nya bolaget också, då det är lite av en kassako och troligen kommer att bidra med en trevlig utdelning under många år.

Hur tänker ni? Kommentera gärna i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar