Underrubriker

onsdag 21 mars 2018

Ta reda på vad Facebook vet om dig

Ingen har väl de senaste dagarna undgått att läsa om att Facebook just nu går igenom sin värsta kris. Det har framkommit att data om dess användare har kommit i händer på andra företag, som har utnyttjat den datan på sätt som etikiskt befinner sig i gråzonen.

Ett av företagen, Cambridge Analytica, har kommit över mängder med data över Facebook användare och använt den till riktad reklam med mera, utan användarnas vetskap. Ett sätt som data har samlats in är genom de otaliga undersökningar och testar som är lätta att klicka på för att fördriva tid mm.

Om man nu vill ta reda på vad Facebook har lagrat om en själv, kan man få fram en typ av "logg". Hur man gör beskrivs tydligt av SvD i nedan video. Länk till video hittar du genom att klicka här.


Källa: SvD Näringsliv
Det jag tror är viktigt att tänka på när man investerar i aktier som verkar inom sociala medier är hur de tjänar sina pengar. Som ren aktieinvestering har Facebook, bortsett från dippen i början, varit en fenomenal aktie. Aktien har stigit med över 440% sedan dess introduktion för 5 år sedan. 

Aktier som Facebook, Snap och Google är företag som våra barn känner till och det kan vara lätt att man väljer att köpa aktier i de bolagen i ett barnspar. Det är främst 3 anledningar till det tror jag. För det första känner barn till aktierna, för det andra använder de sig av bolagens produkter och för det tredje kan det vara ett sätt att få dem intresserade av aktier (alltid lättare att investera i någon som du vet vad det är). Men, ta en extra vända och fundera på hur de tjänar sina pengar är mitt råd och om det är något som du vill investera i.

Hur tänker ni kring investeringar i bolag som Facebook, Snap och Google. Dela gärna era åsikter i bloggen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar