Avanza

Underrubriker

Om migJag ska bli businessman sa jag när jag var åtta år gammal!

Inte för att jag direkt visste vad det var utan mer för att då reste man mycket och så gjorde man affärer. Inte för att jag direkt förstod det då, men jag tror att det var där som frö till att investera
såddes.

Hur det hela började


Jag är född i början av 1970-talet och min första aktieaffär gjorde jag i början av 1990-talet då jag köpte en, för min del stor post i aktier i Handelsbanken. Denna sålde jag efter ett tag till en bra vinst och jag var fast i det här med aktier. Sedan följde dock en tid med mer vidlyftiga sparalternativ som optioner och resultat blev att jag helt enkelt förlorade de som jag hade tjänat på aktieaffären med Handelsbanksaktierna.

Det gjorde att jag lade aktier och aktiesparande åt sidan under ett antal år, till dess att IT-yran kom. Då var det roligt igen och jag kom ihåg hur jag köpte aktier i bolag som på något sätt höll på med, eller skulle hålla på med är väl rätt ord, internet.

Den lyckan varade till första kvartalet av 2001 och man var återigen tilbaka på, om inte på ruta ett så mer på ruta två eller tre.

Ekonomi har varit en röd tråd i hela mitt vuxna liv


Under hela mitt liv har jag jobbat med ekonomi på något sätt och började som revisor 1998 och har nu de senaste tio åren jobbat som CFO. För ungefär fem år sedan kände jag att jag ville börja bygga upp ett långsiktigt aktiesparande och en bestående aktieportfölj.

Jag börja läsa en hel del böcker och aktier och aktiesparande för att lära mig mera. Klassiker skriva av Howard Marks, Peter Lynch, Joel Greenblatt, Edgar Wachenheim och Benjamin Graham. I samband med det kom jag i kontakt med begreppet ekonomisk frihet och hur det som strävar mot det tänker.

Jag är 48 år och sambo med en fantastisk kvinna som också har fått ett intresse av aktier, fonder och sparande. Själv har jag två tonårssöner och min sambo har en yngre tonårsson. Dessa underbara barn har vi växelsvis hos oss.


Syftet med bloggen


Därför är syftet med denna blogg är dels att utveckla mitt skrivande eftersom jag har en dröm att skriva en bok om min resa och dels för att ni läsare ska få en möjlighet att följa med mig på min resa mot ekonomisk frihet. Förhoppningsvis kommer ni läsare att tycka att det är intressant att följa min resa och läsa aktier, aktieutdelningar och aktieanalyser som jag tar upp på bloggen.

Tanken är att även få barnen intresserade av aktier och att bygga en långsiktig aktieporfölj.

2 kommentarer:

  1. Hej, idag jag hittade din bolag, Så intressant. Jag är 33 år gammal, har 1 år gammal barn och fru. Jag har köpt några fond med avanza för runt 8000 kr. Jag har haft dem 6 år nu men dem ger inte bra vinst. Runt 7000 kr vinst jag har. Jag vågar inte satsa på aktier, kanske jag förstår inte så bra.

    Känns pinsamt att fråga skulle du kunna lära mig lite om aktier?? om du bor Stockholm kan vi träffas någonstans och ta en kopp kaffe.

    Jag skulle bara jätte tacksam om du kan ge lite tid. Snälla

    SvaraRadera
  2. Ledsen jag skrev fel. Det ska bara 80.000 kr

    SvaraRadera