Annons från Flygvaruhuset

måndag 2 april 2018

Q1 2018 rapportering av sparandet

Tiden rinner iväg och påskäggen är sedan länge uppätet. Tänker varje år att i år ska jag ha karaktär nog att bara äta lite påskgodis. Brukar alltid bara stanna vid en tanke, även så detta år. Men gott är det.

En sak som jag har funderat en hel del på är hur ofta jag ska redovisa hur portföljerna går. Bland sparbloggare finns det allt ifrån veckoredovisning till månad till ingen alls .Jag följer mina innehav dagligen på börsen, för att jag helt enkelt gillar att se hur mina investeringar utvecklar sig. Men med tanke på börsens svängningar blir det väldigt upp och ned för portföljen. Eftersom jag är långsiktig och egentligen fokuserar på utdelningarna, spelar det inte något roll vad de enskilda aktierna står i (fast man vill ju att det ska lysa blått).

Därför ser jag mig själv som ett företag och likt ett företag kommer jag att redovisa hur det går kvartalsvis. Så, här kommer bloggens första kvartalsrapporteringar!

Stojko Investportföljen
Utveckling under kvartalet: +1,07%
Erhållen utdelning: 50 304 kr

Andel likvider: 7,3%
Belåning: 4,6%
Sparbuffert: 4,8%

Storgrabbens portfölj
Utveckling under kvartalet: +3,89%
Erhållen utdelning: 282,70 kr

Lillgrabbens portfölj
Utveckling under kvartalet: +4,04%
Erhållen utdelning: 282,70 kr

Helt ok kvartal för mig själv om man jämför med övriga börsen. Barnens portföljer fick en bra start, men lyckades tajma nedgången i februari för deras inköp. Nu ser jag fram emot kommande kvartal och en fortsättning på den härliga utdelningssäsongen.


3 kommentarer: