Avanza

Underrubriker

fredag 29 november 2019

Succe för K-Fastigheters börsdebut - tydlig Selin-effektIdag klockan 09:00 noterades K-Fastigheter på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista. Teckningskursen var satt till 105 kronor per aktie. Men redan i förhandeln kunde man notera kurser upp mot 150 kronor per aktie. Helt klart en fantastisk börssuccé för Erik Selins nya fastighetsbolag och en härlig börsdebut för VD Jacob Karlsson. 

När väl börsen öppnade var första avslut på 140 kronor, upp 33% från teckningskursen. Att säga att intresset varit stort är kanske lite i underkant. De flesta tidningar hade rekommendation att teckna aktien, även om vissa tyckte att man skulle sälja direkt.


Sedan i september när Erik Selin nämnde i EFN Börslunch att han skulle sätta ett nytt fastighetsbolag på börsen i november har många väntat på prospektet. Det var först i förra veckan som det kom och allmänheten hade cirka en vecka på sig att bestämma sig. I ett inlägg från förra veckan går jag mer på djupet om bolaget och finns att läsa här.

     Erik Selins samägda fastighetsbolag, K-Fastigheter noteras nästa vecka

Totalt erbjöds inklusive övertilldelningensoptionen 8 625 000 nya aktier, vilket tillförde bolaget cirka 900 miljoner kronor. 4 miljoner av dessa aktier tecknades dock av nio ankarinvesterare. Totalt har bolaget nu fått 6 500 nya aktieägare och både Erik och Jacob har kvar sina aktier, vilket gör att de äger 37% var av bolaget med en lock-up på 36 månader.

I en intervju med Niklas "Investerarn" Andersson från Avanza berättar Jacob att lock-upen inte är så viktig då han avser att aldrig sälja några aktier.

Totalt värderas nu bolaget till cirka 3 miljarder kronor och VD tror att om tio år borde de kunna vara 8-10 gånger större. Richard Bråse summerar i Dagens Industri att:

"om bolaget kan skala upp produktionen men hålla nere kostnaderna på 72% av marknadsvärdet sitter man på en veritabel guldgruva""

Jag är benägen att hålla med och kan mycket väl tänka mig att K-Fastigheter kan bli som ett nytt Balder i det långa loppet. Själv hade jag tecknat mig för 1 000 aktier, men fick dessvärre ingen tilldelning alls. Nu när aktien handlas upp mot 150 kronor är jag inte lika sugen att köpa in mig.

På dessa nivåer är det lite svårt att räkna hem den tycker jag, även om marknaden bara fokusera på aktiekurs i relation till substansvärde och inte värderar bygg- och projektrörelsen. Även om man gör det och drar en parallell till JMs värdering, känns ändå K-Fastigheter högt värderade. Själv hoppas jag att kunna komma in runt 120-125 kronor.

Tecknade du i emissionen och fick du några aktier? Hur tänker du kring bolaget, är det en keeper?

10 kommentarer:

 1. Jag kan enbart dela din uppfattning där, tycker lite synd om de som köper idag faktiskt. Riktigt skickligt haussat mha media.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Investeraren, det känns som att det är en galen hausse just nu.

   Radera
 2. Tecknade som fan, flera konton kf, sk af etc, fick man någon? Skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, trist att höra att du heller inte fick några aktier.

   Radera
 3. Någon blev säkert ordentligt mycket rikare...
  Ville gärna köpa men priset kändes högt redan på 105.

  Jag är inte bitter att jag inte fick någon tilldelning... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar TomasK, jag håller med dig om att priset var högt redan innan, så på 163 känns det galet.

   Radera
 4. Tecknade som tok på alla möjliga mina och tjejens konto utan en enda tilldelning. Det känns att det nuförtiden är nästintill omöjligt att få tilldelning på kursraketer och det hela är spel för galleriet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Unknown, jag håller med om att det blivit svårare att få vettig om någon tilldelning numera.

   Radera
 5. tack för en bra sammanfattning. Håller med dig om att bolaget verkligen har en stor potential och kan bli "ett nytt balder". Och ja, värderingen är saftig, men jag vågar inte chansa på att den ska bli billigare utan har köpt in mig på 146 kr. Kommer behålla i många år framöver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar E. Grattis till att du kom in och jag hoppas att aktien kan komma nedåt de regionerna igen så att man kan kliva in.

   Radera