Avanza

Underrubriker

lördag 21 september 2019

Lendify vill lansera bolån

(Obs! Detta inlägg innehåller affiliatelänkar)I tisdags gick Lendify ut med nyheten att de inom tre till fyra år siktar på att lansera bolån i Sverige. Enligt bolagets VD Nicholas Sundén-Cullberg ska Lendifys automatiserade processer innebära att lånen kan hanteras till en lägre kostnad än hos storbankerna. Det i sin tur ska medföra lägre bolåneräntor.

Lendify kommer att rikta in sig på de kunder som utgör den stora delen av bolånestocken, snarare än att som nischbanker, som antingen satsar på riskabla kunder som har svårt att få lån hos storbankerna eller på rika kunder med låg belåningsgrad och låg risk.

Jag gillar att det blir mer konkurrens på bolånemarknaden och för Lendifys del tror jag att denna satsning kan bli bra på sikt. Just nu tjänar man inte tillräckligt med pengar på att vara en förmedlingsplattform för P2P-lån. Men med en viss volym bolån kommer dessa göra att Lendify kommer att gå med vinst samt bli mer av en helhetslösning inom lån.

Själv använder jag mig av Lendify från ett investerarperspektiv, där jag har investerat cirka 25 000 kronor i P2P-lån. Jag gillar riskspridningen mot andra tillgångar än aktier. Själv har jag valt Lendifys Autoinvest Kort, där ränta och återbetalning återinvesteras i nya lån och på så sätt växer avkastningen. Hittills har den genomsnittliga årsavkastningen innan skatter varit 6,1%, vilket jag tycker är bra.

Här kan du läsa mer om mina investeringar i Lendify: Alternativa investeringar: Lendify

Om du själv är intresserad av att investera i P2P-lån, kan jag rekommendera att använda nedan inbjudningsbanner. Om du investerar minst 20 000 kronor får både du och jag 500 kronor extra att investera för, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,5%.


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Intressant.
  Nu är ju bolåneräntorna galet låga och lär väl inte vara så i all framtid.
  Frågan blir vad vi som investerare kan få ut i ränta på det som investeras i bolån.
  Idag blir det nästan sämre än ett sparkonto på en nischbank.

  Står det något mer specifikt i nyheten om hur avgifter och fördelningar av räntan mellan Lendify och investerarna skulle se ut på ett bolån?

  Hur som så är det bra med ännu mer konkurrens för oss med bolån. Räntan lär ju inte sticka iväg allt för högt under en lång tid framöver.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. He PB,

   Hittills är det mer en nyhet om vad de planerar att göra med verksamheten, så inga direkta detaljer. Själv gillar jag att det blir mer konkurrens på bolånemarknaden då det gynnar oss som har fastigheter. Men som investerare vet jag inte riktigt om det blir någon större avkastning som är värd att investera i. Utan det gör mer att Lendify får en större intäktsmassa som är bra för oss som investerar i P2P lånen.

   Radera
  2. Hej!
   Okej, inget specifikt än.
   Håller med dig. Som bolånekund är det toppen.
   Tror du har rätt där.

   Mvh PB?

   Radera