Avanza

Underrubriker

fredag 30 augusti 2019

Cibus växer vidare

Idag kom Cibus Nordic Real Estate med sin kvartalsrapport för det andra kvartalet 2019. Bolaget fortsätter att växa sin fastighetsportfölj och det var återigen ett stabilt kvartal från bolaget. Precis som jag vill att mina investeringar ska vara. Det får gärna vara lite trista också, bara de är stabila.

En sammanfattning av det andra kvartalet 2019 (andra kvartalet 2018 inom parantes):


 • Hyresintäkterna ökade till 12 552 TEUR (11 676)
 • Driftsnettot ökade till 11 459 TEUR (11 168)
 • Förvaltningsresultatet ökade till 6 773 TEUR (6 486)
 • Periodens resultat ökade till 10 247 TEUR (971), vilket motsvarar 0,3 EUR (0,0) per aktie
 • Långsiktigt EPRA ökade till 11,3 EUR (11,0)


Värt att kommentera är det höga resultatet för perioden jämfört med året innan. För ett år sedan hade man ännu inte förvärvat de fastigheter som man numera har, så siffran blir lite missvisande. Skillnaden mellan förvaltningsresultat och periodens resultat för detta kvartal är främst värdeförändringar på fastigheterna.
Under kvartalet har man också haft sin årstämma och där beslutades det om utdelningen fram till nästa årstämma. Totalt delar man ut fyra gånger; juni, september, januari och mars.

Beslutad kvartalsutdelning blev 0,20, 0,21, 0,21 och 0,22 EUR. Mot dagens kurs och en EUR/SEK-kurs på 10,71 motsvarar det en direktavkastning på cirka 6,68 EUR.

Man har även gjort flyttat upp till First North Premier och siktet är inställt på huvudlistan på Nasdaq Stockholmsbörsen. Slutligen har en ägarspridning skett då SFC Holding minskat ned sitt ägande från 41,3% till 10,3%. Ny ägare är Talomon Capital och i övrigt har redan befintliga ägare ökat på sina ägarandelar.

Totalt sett tycker jag att det är en bra rapport och man fortsätter att utvecklas enligt plan. Kursen har likt de flesta fastighetsaktier dragit iväg och handlas 10-12% över sitt långsiktigt substansvärde. Själv avvaktar jag ytterligare köp på dessa nivåer, men skulle kursen sjunka lite kommer jag nog att fylla på ytterligare. Jag gillar kombinationen fastigheter och mat.

8 kommentarer:

 1. Tolvtusen miljoner euro i hyresintäkter! Wow! 👌

  SvaraRadera
 2. Tror det är felskrivet allt som står MEUR ska nog vara TEUR.
  Hur som helst en fin rapport för en fin aktie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stefan, du har helt rätt. Ändrat nu.

   Radera
 3. Verkar vara ett stabilt bolag.

  Försöker räkna fram Net debt/EBITDA och får det till ca 10 ggr. Har du räknat något på skuldsättningen?

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det har jag inte. Kollar mer på belåningsgrad och ränteteckningsgrad när det gäller fastigheter.

   Radera
 4. Intressant bolag, jag har det på min bevakningslista man har ännu inte kommit till skott. Skulle gärna vilja få ner kursen lite först :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att det kan droppa till substansvärdet så man kan fylla på med fler aktier :)

   Radera