Avanza

Underrubriker

fredag 2 augusti 2019

Brookfield Renewable Partners rapporterar ett bra Q2 2019
I tisdags kom Brookfield Renewable Partners med sin kvartalsrapport för det andra kvartalet och bolaget fortsätter att utvecklas väl. Totalt sett var det en stark rapport, där särskilt vattenkraften i Nordamerika levererat långt över det historiska snittet. När det gäller vindkraften var den också stark även om den genererat lite mindre än väntat.

Övriga huvudpunkter från kvartalsrapporten är bland annat:


 • Bolagets FFO (funds from operations) uppgick till 0,74 dollar, vilket är en ökning med 35% jämfört med ett år sedan
 • Man har investerat i ett joint venture för global solenergi med över 6500 megawatt fotovoltaisk solenergi för ungefär 500 miljoner dollar, vilket beräknas bli klart under Q4 i år
 • Slutförde förvärv av 210 megawatt vindkraft i Indien
 • Slutbetalade de första 350 miljoner kanadensiska dollar av 750 miljoner kanadensiska dollar i förnybar investering inom Albertaportföljen
 • Genom förvärvet av TerraForm Power fördubblas energidistributionen i USA
 • Stängde kvartalet med 2,5 miljarder dollar i tillgänglig likviditet samt ökade likviderna med ytterligare 275 miljoner dollar efter försäljning av vissa av bolagets innehav i Sydafrika
 • Minskade utbetalningsandelen av FFO till cirka 85%.


Bolaget konstaterar att man inte kommer att ha några problem med att växa utdelningen med tidigare annonserade 5-9% årligen. I dagsläget är den kvartalsvisa utdelningen på 2,06 dollar och bolaget handlas till runt kursen 48 kanadensiska dollar. Det ger en direktavkastning på cirka 5,7%.

Numera har Avanza spärrat möjligheten att handla denna typ av aktie, så tyvärr kan jag inte fylla på mitt innehav med fler aktier om jag inte byter till ytterligare en aktiehandlare som Degiro eller Nordea. Men i för tillfället är jag dock nöjd med mitt innehav som utgör nästan 3% av aktieportföljen.

12 kommentarer:

 1. Jag innehar denna aktie, tillsammans med >1600 andra kunder hos Avanza. Man undrar ju vad Avanza anser sig vinna med detta sabotage av kunders handel? Det blir till ett ständigt upprepat irritationsmoment på Avanza, varje gång man ser krånglet med att köpa mer när man borde.

  Men, det är väl så det blir när en bank har vuxit sig alltför stor? Då börjar dårskaperna... i tron att det fungerar bra att pissa på kunder för att det är kortsiktigt lönsamt för dem själva.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Fick svar på Twitter från dem nyss och så länge som BEP har den bolagsform de har är aktien en no go för dem eftersom de inte kan hantera den i sitt system.

   Radera
  2. Snacka om enorm arrogans från Avanza! Jag ser ofta hur de spenderar stora pengar på IT för att lägga till rent av idiotiska funktioner på hemsidan. Men, att anpassa sina rutiner så att de är effektiva, det går uppenbarligen inte alls? #haveri

   Radera
  3. Jag håller med dig. Känns trist att behöva byta aktiemäklare, men kanske det man ska göra ändå. Nu är Nordea också billigare i courtage vad jag vet men sämre tjänst vad jag läst och hört andra säga.

   Radera
  4. Jag tror det är en krasst ekonomisk orsak. De > 1600 kunderna är inte värt att göra en specialare för. Tyvärr tror jag man biter sig själv i svansen genom detta. Själv har jag Nordea och behöver inte drabbas.

   mvh

   Radera
 2. Hur kommer det sig att Nordea kan hantera BEP samt betala tillbaka källskatten efter 4 veckor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller källskatten tar de från egen kassa annars hade det tagit 2-3 år. Jag håller med att det är dåligt att Avanza inte fixar sina system när andra svenska handlare kan det.

   Radera
  2. Nordea har som en stor bank skalfördelar gentemot Avanza. De har muskler att ligga ute med pengar till förmån för försäkringstagaren.

   mvh
   myntaren

   Radera
 3. Riktigt trevlig rapport. Ska nog öka i BEP.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du depå hos Nordea också? Fungerar det bra tycker du?

   Radera
  2. Ja jag har framtidskapital hos dem, det är Nordeas namn på KF. Det fungerar bättre och bättre. Som du känner till så är ju den stora fördelen snabb återbetalning av källskatt men även lågt courtage 0,06%. I alla fall på Nordiska börser.

   Deras handelsplattform Nordea Investor har varit riktigt dålig, otydlig med ej redovisade transaktioner. De har snäppat upp den på sista tiden och nu börjar det bli godkänd. Nu kan man i alla fall se sin transaktionshistorik och förstå något samtidigt.

   Om du är sugen att testa föreslår jag att du skapar ett konto och provar med ett mindre belopp i några månader och utvärderar.

   mvh

   Radera
  3. Tack för återkopplingen. Det börjar mer och mer känns som att det är dags för ett konto hos Nordea med tanke på Avanzas kundbemötande.

   Radera