Avanza

Underrubriker

måndag 7 januari 2019

Svolders substansvärde ökade med 2 kr/aktie efter den senaste tidens nedgång


Idag rapporterade Svolder ett uppdaterat substansvärde. 

Svolder är ett av mina aktieinnehav som jag har som ett kärninnehav. Det innebär att jag i praktiken aldrig kommer att sälja någon av aktierna i detta bolag. Nu kan det självklart uppstå situationer där detta kan komma att omprövas även om jag har svårt att se vad dessa skulle vara på lång sikt.

Hur har Svolders substansvärde utvecklats på en månad

Utvecklingen av Svolders rapporterade substansvärde sedan en dryg månad tillbaka är följande


  • 2019-01-04 - 99 kr/aktie
  • 2018-12-28 - 97 kr/aktie
  • 2018-12-21 - 97 kr/aktie
  • 2018-12-07 - 99 kr/aktie


I samband med fredagens rapportering så har substansvärdet på aktien åter kommit tillbaka till vad den var för en månad sedan, vilket är roligt.

Om man tittar på stängningskursen för cirka en månad sedan, stängde aktiekursen för Svolder B på 91,70 kr/aktie, vilket är en substansrabatt på cirka 7,4 %. Dagens aktiekurs för Svolder B-aktien är när detta skrivs 89 kr/aktie, vilket ger en substansrabatt på 10,1%. Bolagets substansrabatt har ökat med 2,7 procentenheter.

Hur ser Svolders beräknade substansvärde ut enligt Ibindex?

Ibindex (länk här) är en fantastisk sida om man vill följa utvecklingen av investmentbolag noterade på Stockholmsbörsen. Förutom att den visar varje investmentsbolags innehav, visar den också ett beräknat värde för varje investering som investmentbolaget har gjort. På så sätt kan man få ett uppdaterat beräknat substansvärde. I Svolders fall är det beräknade substansvärdet 99,7 kr/aktie, vilket gör att substansrabatten är ännu större.

Själv passar jag på och köper in ytterligare 100 aktier till aktieportföljen och ökar på min utdelning med 2 kr/aktie, totalt 200 kronor.

2 kommentarer:

  1. På lång sikt är detta nog mer än en bra investering :)

    Mvh PB?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag också Pappa betalar?. Kul att kunna komma in i aktien till vad jag tycker är hyfsat låg värdering. Jag såg imorse att aktien stigit någon krona, så det känns ändå bättre :).

      Radera