Avanza

Underrubriker

måndag 21 januari 2019

Corem bjöd på en natt på The Winery Hotel

I fredags checkade jag och sambon in på The Winery hotel för ett natts övernattning. Vi brukar försöka komma iväg ibland och unna oss lite guldkant i tillvaron.

Ett av våra stora intressen är mat och vin. Då är detta hotell verkligen rätt ställe!

I slutet mot förra året hade de en kampanj där man fick dubbelrum och frukost för 690 kronor, vilket är ett kanonpris.

För en person som jag som gillar att fatta bra ekonomiska beslut är detta den typ av erbjudanden som jag uppskattar. Då kan jag lägga mer pengar på att njuta av god mat samt prova fantastiska viner.

Nu har de en vinkällare som innehåller en hel del rariteter och som vi har provat en del av.

Utdelningarna stod för kalaset


Många kommer säkert undra om denna typ av utsvävningar inte är tvärtemot vad jag försöker uppnå genom att investera och fokusera på min sparkvot för att en dag uppnå ekonomiskt frihet. Men att vara ekonomiskt fri för mig innebär inte att jag inte ska kunna unna mig saker. Skillnaden är att jag som framtida ekonomiskt fri väljer att unna mig dem när jag får det till ett bra pris. Som i fallet med denna övernattning.

I detta fall blev det ännu bättre eftersom vi blev "sponsrade" av Corem. Nä, nu var det inte så att Corem betalade det hela för oss, det har nog ingen aning om vilka vi är. Utan Corem betalade indirekt genom att jag använde den kvartalsutdelning som jag fick från aktieinnehavet i Corems preferensaktie i början av januari detta år.

Detta är en av de stora fördelarna med att vara utdelningsinvesterare, vilket jag försöker få mina barn att förstå.

Hur gör ni med era utdelningar? Använder ni dem till liknande saker eller återinvesterar ni dem konsekvent? Kommentera gärna i bloggen då era åsikter är värdefulla.4 kommentarer:

 1. Just nu fokuserar jag i princip bara på att återinvestera del lilla utdelning som trillar in. Däremot så använder jag en del av inkomaten till resor, teater m.m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid en svår avvägning det där och det satt långt inne att inte som du återinvestera utdelnningen istället.

   Radera
 2. Jag kan tänka att utdelningarna kan betala något. Bara i huvudet alltså. Pengarna på börsen stannar där. Har sparande vid sidan av börsen för nöjen.
  Men gillar idén med att bekosta något kul som ni gjorde med utdelningarna 😀

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår hur du tänker. Under uppbyggnadsfasen till dess att man är ekonomiskt fri bär det lite emot att använda utdelningen till nöje. Men härligt var det i alla fall.

   Radera