Avanza

Underrubriker

tisdag 1 januari 2019

Tillbakablick på 2018

Jag har under ett antal år funderat på att skriva och jag startade bloggen som ett försök att se om det skulle vara något för mig. När jag startade bloggen kunde jag i princip knappt något om hur man skapar en blogg, men har under året lärt mig mer och mer.

80 blogginlägg

Årets första blogginlägg blir en återblick över 2018. Det första inlägget skrev jag 10:e mars 2018. Totalt blev det 80 blogginlägg, i snitt 8 inlägg per månad. Det populäraste inlägget blev "Pandora vinstvarnar" knappt slaget av "Nolato agerar bojsänke". Båda inläggen fick strax över 3 100 sidvisningar vardera.

Över 40 000 sidvisningar

Totalt hade jag under förra året 40 907 sidvisningar av min blogg, vilket är långt över min förväntan. Tänk att varje månad har det varit lite över 4 000 sidvisningar! Jag är både glad och tacksam över att ni läsare har funnit det intressant att följa det jag har att skriva och jag tackar er även för alla de kommentarer som jag har fått.

Övriga kanaler

Förutom denna blogg, finns jag även på Twitter och Instagram under Stojko Invest. Dessa konton startade jag i samband med bloggen och hittills har jag 391 följare på Twitter och  117 följare på Instagram. Fantastiskt kul att ha så många följare i dessa kanaler och uppskattar verkligen alla intressanta diskussioner som jag hittills har haft med er andra inom bloggsfären.

Portföljen på plus

Men kanske det mest intressanta är nog hur gick det för portföljen? Totalt steg portföljen med 2,94% under 2018. Men detta är tack vare utdelningarna samt nysparandet, som parerade värdeminskningen av innehaven. Den stora värdeminskningen kom efter september, där värdeförändringen i portföljen var lite över tio procentenheter! Med facit i hand skulle jag sålt av i slutet av september, men som långsiktigt ägare har jag fått glädja mig åt att kunna köpa kvalitetsbolag till lägre ingångsvärden.

2019 års mål


  • Portföljen ökar med 10%, där hälften kommer från utdelning och nysparande
  • 100 000 sidvisningar av bloggen
  • 15 inlägg i månaden i snitt
  • 750 följare på Twitter
  • 400 följare på Instagram

Sedan skulle jag vilja be er läsare om input på hur jag skulle kunna göra bloggen mer läsvänlig. Jag skulle verkligen uppskatta om ni vill dela med er av era bästa tips. Vi hörs under 2019!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar