Avanza

Underrubriker

tisdag 22 januari 2019

Svolders substansvärde fortsätter att öka

Svolder är ett av mina tre aktieinnehav i investmentbolag. Igår rapporterade det förändringen av sitt substansvärde. Svolder är det bolage som minst en gång varje månad rapporterar förändring i sitt substansvärde.

Som aktieägare underlättar det för oss och det är något som jag tycker andra investmentbolag borde ta efter. För cirka en vecka sedan rapporterade Svolder ett substansvärde om 101 kr/aktie och igår hade nu detta substansvärdet ökat med ytterligare 2 kr/aktie till 103 kr/aktie.

Förändring av substansrabatten


Kursen för B-aktien stängde igår på 91,44 kronor, vilket göra att substansrabatten är  nu 11,2%. När jag skrev om bolaget (det inlägget hittar ni här ) i början av året var substansrabatten 10,1%, men har nu alltså ökat till 1,1%. Hur substansvärdet fördelar sig på de olika innehaven ser ni nedan. Inga direkt stora förändringar, Garo, Platzer och Troax är fortfarande de största innehaven.

Svolders substansvärde fördelat på innehav
Källa: Ibindex

Minskar i Acando


Den 14 januari flaggade Svolder för att de sålt av 200 000 aktier i Acando och äger nu 2 240 000 aktier. Totalt uppgår deras innehav till 2,1% av aktierna och 4,9% av rösterna i Acando. Om man jämför hur stor del som Acando utgör av samtliga innehav, är det cirka 2,75% av Svolders substansvärde. Med andra ord är det inte någon större förändring och får heller inte direkt påverkan på helheten.

Slutsats


Jag kommer att fortsätta att fylla i Svolder, eftersom det är ett av mina kärninnehav och fungerar som ett komplement till en småbolagsfond.

Vad tycker du om Svolder? Är det en aktie som finns i din aktieportfölj? Kommentera gärna då din åsikt är viktig.


4 kommentarer:

 1. Jag kommer att börja köpa Svolder, både i min egna men även barnens.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Jag tror precis som du att det på lång sikt blir en bra investering.

   Radera
  2. Jag tycker Svolder, precis som du skriver, ett riktigt bra komplement till en småbolagsfond.

   Bara hoppas på en fortsatt fin utveckling med bibehåller och ökande utdelning.

   Med vänlig hälsning,
   Dwald

   Radera
  3. Tack för din kommentar Dwald. Det känns som att detta bolag kommer att höja sin utdelning år efter år.

   Radera