Avanza

Underrubriker

måndag 2 april 2018

Q1 2018 rapportering av aktieportföljen

Tiden rinner iväg och påskäggen är sedan länge uppätna. Tänker varje år att i år ska jag ha karaktär nog att bara äta lite påskgodis. Brukar alltid bara stanna vid en tanke, även så detta år. Men gott är det.

En sak som jag har funderat en hel del på är hur ofta jag ska redovisa hur aktieportföljerna går. Bland sparbloggare finns det allt ifrån veckoredovisning till månad till ingen alls .Jag följer mina aktieinnehav dagligen på börsen, för att jag helt enkelt gillar att se hur mina aktieinvesteringar utvecklar sig. Men med tanke på börsens svängningar blir det väldigt upp och ned för aktieportföljen. Eftersom jag är långsiktig och egentligen fokuserar på utdelningarna, spelar det inte något roll vad de enskilda aktierna står i (fast man vill ju att det ska lysa blått).

Därför ser jag mig själv som ett företag och likt ett företag kommer jag att redovisa hur det går kvartalsvis. Så, här kommer bloggens första kvartalsrapporteringar!

Stojko Investportföljen
Utveckling under kvartalet: +1,07%
Erhållen utdelning: 50 304 kr

Andel likvider: 7,3%
Belåning: 4,6%
Sparbuffert: 4,8%

Stora grabbens portfölj
Utveckling under kvartalet: +3,89%
Erhållen utdelning: 282,70 kr

Lilla grabbens portfölj
Utveckling under kvartalet: +4,04%
Erhållen utdelning: 282,70 kr

Helt ok kvartal för mig själv om man jämför med övriga börsen. Barnens aktieportföljer fick en bra start, men lyckades tajma nedgången i februari för deras aktieinköp. Nu ser jag fram emot kommande kvartal och en fortsättning på den härliga utdelningssäsongen med ännu mera utdelningar.


3 kommentarer: