Avanza

Underrubriker

torsdag 11 juli 2019

Pricer - Omvänd vinstvarning och ny orderPricer är ett av mina tre tillväxtinnehav i aktieportföljen. Förra året erhöll bolaget lite av ett genombrott med sina digitala hylletiketter i samband med ordern från amerikanska Best Buy. Pricer som bolag har länge varit ett bolag som det aldrig riktigt lossnat för.

Men i samband med ordern från Best Buy känns det som att Pricer har fått sitt erkännande och att det nu kan lossna för bolaget. Ordern från Best Buy avsåg en mindre del av alla deras butiker och förhoppningen är att det kommer fler orders från dem då de har runt 1000 butiker totalt.

Dock så har Pricer inte fått det genombrott i aktien som jag hoppats på. Den har harvat runt 13.50-14.00 kronor tills förra veckan då Börsveckan skrev en analys där de tror att resterande 2019 kommer bli tufft och att bolagets omsättning och vinst kan komma att tappa.

Med en nuvarande värdering på EV/Ebit om cirka 14 och med flera tuffare kvartal framför sig, är Börsveckan tveksamma till att marknaden ska värdera upp aktien högre på ett års sikt. Därför är deras rekommendation att man avvaktar. Lägg till att det knappast har varit några nyheter från bolaget och aktien föll nästan 10%.

Men idag kom Pricer men en omvänd vinstvarning där man meddelar att rörelseresultatet och rörelsemarginalen i det andra kvartalet förbättras jämfört med tidigare perioder till följd av omsättningstillväxt kombinerat med en hög bruttomarginal och positiva valutaeffekter.

Omsättning beräknas visa en tillväxt på 22% för andra kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal 2018. När det gäller rörelseresultat väntas det uppgå till 34 miljoner kronor jämfört med 20,1 miljoner kronor, eller 12,5%. Totalt sett är det väldigt starka siffror som Pricer väntas visa i sin kvartalsrapport som släpps den 18 juli.

Som grädde på moset släppte sedan Pricer ytterligare en pressrelease idag där de berättar att de fått en order från italienska Tosano på cirka 60 miljoner kronor. Pricers hylletikettsystem ska installeras i samtliga av Tosanos 15 storformsbutiker.

Kul att de fortsätter att gå bra för Pricer och jag hoppas att det kommer fler pressreleaser om nya orders.

Finns Pricer i din aktieportfölj? Kommentera gärna inlägget då din åsikt är intressant.


4 kommentarer:

 1. Fint med omvänd vinstvarning! Hoppas det kommer nya orders snart för bolaget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore schysst med några stora orders som trillar in

   Radera
 2. Hej! Jag hittar inte Pricer i din portfölj. Har du sålt Pricer eller finns det bara inte med i din portfölj på bloggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carl, jag har sålt av Pricer under juli.

   Radera