Avanza

Underrubriker

söndag 21 juli 2019

Är trading verkligen för mig?


Nu har tradingportföljen varit igång i nästan 1 månad. Resultatet hittills har inte varit direkt lysande tycker jag. Startvärdet var 200 000 kronor och i måndags öppnade tradingportföljen på 199 954 kronor. Totalt sett har den gått ned 0,02% medan OMX30 under samma period gått upp 0,3%.

När jag tänker på trading ser jag framför mig mer någon som sysslar med daytrading och agerar snabbt på ny information. Personligen är jag mer för att läsa på och analysera de bolag som jag går in i och därför börjar jag undra om trading verkligen är min grej.

I veckan sålde jag av innehaven i Beyond Meat och Paypal med vinst samt alla övriga medtechinnehav utom Immunicum. Istället fyllde jag på rejält i Evolution Gaming innan rapporten och det visade sig vara ett bra köp. Aktien stängde runt 12% upp, ett tag var den upp strax över 15%, vilket gjorde att tradingportföljen stängde på 207 316 kronor och är nu uppe 3,66%.

Numera är det dock endast tre bolag kvar i portföljen, Evolution Gaming, Konsolidator och Immunicum. Cirka 18% ligger i cash, så jag får se om det dyker upp något intressant i veckan. Men det känns nog som att Evolution Gaming och Konsolidator kommer att få ligga kvar en längre tid, så jag får som sagt fundera på om det här med trading är något som jag kommer att fortsätta med eller ej.


Disclaimer: De innehav som jag har i tradingportföljen är i många fall rena chansningar och med väldigt hög risk. Inga aktier ska ses som några köprekommendationer. Detta är ett experiment för att se om trading är något för mig eller ej. 

3 kommentarer:

 1. Själv har jag satt av en del pengar åt trading, för att generera löpande inkomst. Men samtliga strategier jag arbetar efter där är idag helautomatiserade, så det är inget som tar upp någon större del av min tid.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Är det ren TA efter vissa variabler som du då handlar efter?

   Radera
  2. Enbart prisrörelser, statistiska edgar som kodats.

   Radera