Avanza

Underrubriker

torsdag 13 juni 2019

Kinnevik ångrar sig angående Millicom


Foto: Henrik Montgomery/TT

Låg och skummade igenom pressreleaserna på Avanza och noterade att Kinnevik nu har ångrat sig angående försäljningen av Millicom. Tydligen kommer man inte längre att erbjuda de 11 miljoner aktierna som man tänkt i riktad emission till amerikanska placerare. Inte heller kommer man dela ut de resterande aktierna till aktieägarna i Kinnevik. Som en konsekvens av det hela återkallas även den ändrade utdelningspolicyn som tidigare kommunicerats.

Anledningen till detta minst sagt märkliga beslut är att ledningen för Kinnevik nu anser att marknadsförhållandena inte längre är gynnsamma för att genomföra Millicomtransaktionerna. Med tanke på att Kinnevik tyckte att förhållandena var gynnsamma den 3:e juni år undrar vad som hänt och var man osäker redan då på marknadsförhållandena?

Det känns som att ledningen i Kinnevik har en hel del att förklara och man undrar om de har kontroll på vad de pysslar med. Jag tror inte det är det sista vi kommer höra om deras framtida strategi och renodling av koncernen. Men jag är glad att jag inte längre äger aktier i Kinnevik, för sådana här snabba kast skulle gjort mig väldigt orolig.

Läs pressreleasen: Kinnevik ändrar sig gällande Millicom

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Oerhört skumt.
  Vad har hänt under dessa dagar som ändrar så mycket!?

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, det undrar man verkligen. Känns mycket märkligt.

   Radera
 2. Wow, det svänger verkligen fort :) Det ska bli intressant att (förhoppningsvis) mer från bolaget om bakgrunden till agerandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går fort i hockey som man brukar säga. Jag ser fram emot att höra mer från bolaget om dess agerande.

   Radera
 3. Sålde mina Kinnevik idag!

  SvaraRadera