Avanza

Underrubriker

fredag 28 juni 2019

Är jag en trader


Nu är man tillbaka igen efter att ha tagit en liten semester från bloggandet. Jag har med familjen spenderat lite över en vecka på spanska solkusten, där det blev en hel del golfande.

Golfanläggningen La Cala Golf Resort med sina tre banor fick stå värd för vårt besök. Roliga och bitvis svåra banor, med mycket backar upp och ner.


För er som känner till Brösarps backar på Österlen, så var det som att om man hade slängt ut tre golfbanor i dessa backar men flyttat det hela till Spanien. Det var knappast #sparadkrona på det antal bollar som försvann i den obefintliga ruffen.

Antingen så låg man på fairway eller så var bollen borta. Höjdpunkten var nog ändå par 3 hålet på Campo Europa som mätte 217 meter från tee. Inte ofta man använder drivern på ett par 3 hål!

Trading - något för mig?


Ofta händer det att jag läser om ett bolag och tänker att den aktien borde jag köpa in, men så gör jag inte det för att den inte passar i utdelningsportföljen. Ibland har jag funderat på om jag skulle lyckas bättre om jag handlade mer aktivt. likt en trader. Inte nödvändigtvis daytrading, men att hålla en position alltifrån några dagar till månader för att sedan kliva av när en vissa ökning uppnåtts.

Ni som följer mig vet att i år har tre av mina innehav i utdelningsportföljen blivit uppköpta, Acando, Ramirent och Oriflame. Jämfört med mina GAV har premierna varit väl tilltagna så jag tänkte att ta en del av dessa vinster samt ursprungliga investeringarna och skapa en "tradingportölj" istället för att investera pengarna i befintliga eller nya utdelningsaktier.

Tanken är att helt transparent redovisa hur det går veckovis för er läsare och målsättningen är att öka tradingportföljen med 15% till 31 december 2019. Startvärdet på portföljen är 200 000 kronor och när året är slut hoppas jag att värdet då är minst 230 000 kronor, vilket skulle innebära att nästa års semestrar är helt betalda.

Följande innehav köptes in 24 juni:


I dagsläget är portföljvärdet 194 274 kr, en nedgång med -2,86%, så det är inte en lovande start. Vidare så har en del innehav redan bytts ut och portföljsammansättningen ser idag ut enligt följande:


Det jag redan gjort fel är att jag varit för otålig. Om jag hade haft kvar innehaven i Callidatis, Mentice, Fastly, Appian och Slack hade det endast varit Okta och Shopify som varit sänken och portföljvärdet hade varit strax under startvärdet. Men jag får helt enkelt lära mig av misstagen och ta nya tag.

Fördelen med utdelningsportföljen är att den sköter sig själv i alla fall!

8 kommentarer:

 1. Jag kör liknande upplägg. Majoriteten är placerat på lång sikt, men sedan har jag en väl strukturerad trading process vid sidan av. Kan säga att det tog lång tid av förluster att få ordning på det där, innan det började bidra :)
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din input. Kul att du också har samma upplägg och jag kan tänka mig att det tar tid innan man hittar sin grej. Får jag fråga hur det gått med tradingen?

   Radera
  2. Jo tackar som frågar, det går bra. Men det är inte lika lönsamt som mina långsiktiga positioner. Det är ju inte heller så konstigt med tanke på att courtagekostnader snabbt blir ansenliga, så man får uppförsbacke.

   Radera
  3. Sant, jag får tänka lite extra på courtaget.

   Radera
 2. Kan man följa din trading portfölj någonstans?
  /Tom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns på Shareville. Om du klickar på denna länk ska du komma till portföljen https://www.shareville.se/me/portfolios/284206/positions

   Radera
 3. Det låter som en fantastisk semester! Vilket kul upplägg med tradingportföljen, den ska bli väldigt spännande att följa! Jag har också ibland lockats av att göra lite snabbare affärer, men också passat på grund av att det inte passar in i utdelningsstrategin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig semester och fantastiska golfbanor. Just nu känns det som att trafing inte verkar vara för mig 😂.

   Radera