Avanza

Underrubriker

onsdag 13 februari 2019

Kindred hyvlar utdelningen




I morse kom Kindred med sin årsrapport för 2018. Nu under januari har aktien återhämtat sig och stängde igår på 95 kronor.

Jag har själv varit lite nervös inför deras kommande rapport, dels för att Kindred är ett av två bolag jag har inom betting (det andra är Evolution Gaming) och dels för att det har pratats mycket om att regleringen av den svenska marknaden kommer att slå hårt på siffrorna. Kanske inte i det fjärde kvartalet, men från 2019 och framåt.

Glädjande kom rapporten in över min förväntan och spelöverskottet ökade med 5% till hela 250,1 miljoner pund under det fjärde kvartalet och hela 21% för helåret till 907,6 miljoner pund.




GWR (gross winning revenue) från mobil ökade med 11% under det fjärde kvartalet och hela 23% för helåret, vilket jag tycker är klart positivt. Helt klart spelar fler och fler människor på mobila enheter, varför det är viktigt att dessa intäkter ökar.

Däremot minskade vinst per aktie kraftigt under det fjärde kvartalet på grund av ökade marknadsföringskostnader relaterat till uppbyggnaden i USA. Dessa marknadsföringskostnader har till stor del bestått av olika spelbonusar, men kommer enligt VD Henrik Tjärnström att minska under 2019, då de var mer ett sätt att få igång verksamheten där.

Kindreds utdelningspolicy säger att de ska dela ut minst 50% av gruppens fria kassaflöde. Årets utdelning föreslås bli 0,496 pund och motsvarar 75% av det fria kassaflödet för gruppen. Det motsvarar en direktavkastning på nästan 6% till dagens kurser.

Dock är det en minskning från 0,551 pund med 10%. I svenska kronor motsvarar det med dagens pundkurs cirka 5,90 kronor per aktie, ned från 6,48 kronor. Tack vare valutan är minskningen av utdelningen omräknat till svenska kronor 9%. En liten glädje i alla fall.

Nytt för i år är att Kindred delar upp utdelningen på två tillfällen. Utdelningen kommer att betalas i två lika stora delar i maj och november. Anledningen är för att effektivisera likviditetshanteringen, vilket är helt ok för mig.

Slutsats


Slutligen ger bolaget en positiv bild av kommande år och marknaden verkar dela den bilden. Hittills är aktien upp med nästan 6% till strax över 100 kronor. Själv kommer jag att fylla på under året, men väntar på ett bättre ingångsläge, då aktien är hyfsat volatil.


Vilka bettingbolag har du investerat i? Kommentera gärna i bloggen då din åsikt är intressant och värdefull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar