Avanza

Underrubriker

fredag 20 april 2018

Hur du får betalt för att träning

Nu är äntligen våren här och det börjar bli varmt i luften. Dags för att börja cykla till jobbet! Det har dock varit bekvämt att åka buss under hösten och vintern, Jag har kunnat spendera nästan 2 timmar per arbetsdag med att följa mina aktier, läsa intressanta bloggar och lyssna på en mängd spännande aktiepoddar. Men i längden är det frustrerande och jobbigt att sitta på en buss i rusningstrafik, även om det finns bussfil.

Förra helgen var det dags att kolla till cykeln och förbereda den för en ny säsong. Upptäckte då att det var punktering på bakdäcket, så det var bara till att byta däck. Önskar att jag inte varit lat i höstas när jag ställde undan cykeln och tänkte att rengöringen gör jag på våren när det är soligt och skönt ute. Att byta däck är alltid roligare att göra på en ren cykel. Snacka om att man blev smutsig och oljig.

Hade mentalt förträngt hur jobbigt det är i början när man inte har cyklat på ett bra tag. Flåset är inte där, låren värker, sadeln är hård, motvinden som alltid är där och så vidare och så vidare. Bestämde mig för att cykla lugnt med tanke på att det var ett halvår sedan sist. Mitt problem är att jag alltid måste tävla mot mina medcyklister. Det här med att cykla lugnt finns liksom inte. Vet inte varför det är så.

Men, denna gång skulle de bli skillnad minsann! Det höll i cirka 2 km. Sedan blir jag omcyklad av en gubbe på närmare 60 år som cyklar på en Crescentliknade hoj från 1970-talet. Reptilhjärnan som legat i dvala i sex månader vaknade till blixtsnabbt. Hann tänka det där är fan inte okej, ingen gubbe ska cykla om mig. Jag skulle precis sätta efter honom när jag inser att det jag håller jag på med är galet. Det spelar ju ingen roll om någon cyklar om mig plus att jag är knappast i form för att rejsa med någon. Men som tävlingsmänniska är det inte lätt att inte låta sig dras med.

Fördelen med att cykla till jobbet är att jag får träningen gjord. Jag har 16,5 km till jobbet enkel väg och det tar cirka 50 minuter med fatbiken inräknat alla rödljusstopp, vilket är ett skönt träningspass. Sedan spar jag pengar varje månad på att inte behöva köpa något busskort. På ett sätt kan man säga att jag får betalt för att träna. #sparad krona på den minsann!




3 kommentarer:

  1. Härligt!
    Jag tog också fram cykeln och cyklade till jobbet igår. Var verkligen skönt. Nu blir det cykel fram till vintern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, blir kommunalt om det regnar.

      Radera
    2. Jag cyklar även i regnet 🚴‍♂️🌧

      Radera