Avanza

Underrubriker

onsdag 26 september 2018

Fyller på utdelningsmaskinen

Jag satt otåligt och väntade igår på att överföringen från lönekontot till min ISK i Avanza och Nordnet skulle registeras av dem. Det brukar komma in strax efter kl 13 om man gör överföringen från en annan bank innan lunch samma dag. Men det dröjde och jag började bli lite irriterad över att det drog ut på tiden. Nu visade det sig att det var skit bakom spakarna. Jag hade visst satt den 26:e som överföringsdag på min stående månatliga överföring.

Så imorse fanns pengarna på respektive ISK. Det gav mig i för sig en extra dag på att fundera ut vilka aktier som jag skulle köpa in. Valet blev Sampo och Electrolux.


Sampo köpte nyligen in sig i Intrum och med de tidigare inköp som Sampo har gjort i bland annat Nordax, Nets, Asiakastieto och Saxo gör att Sampo har byggt ett finanskonglomerat där man har hela kedjan från bank, kredit, kreditinformation, betalninglösningar, försäkring och pension.Sedan har bolaget en hög utdelning på ca 5,8%.
Electrolux är ett innehav som är nytt för i år och jag tycker att aktien nu ligger på en attraktiv nivå och med en utdelning på ca 4,3%. Marknaden är orolig för att bolaget inte kan föra över de högre råvarukostnaderna till sina kunder, men med en stark balansräkning, flera insiderköp och en nivå runt 195 kronor känns nedsidan som begränsad.

Vilka köp gör ni nu med lönen som kom den 25:e? Kommentera gärna i bloggen.

7 kommentarer:

 1. Tjena Stojko! Köpte mest Bank of Nova Scotia, fyllde även på lite Investor och Sampo så det inte sinar ;-) Tror att Sampo är ett riktigt säkert val inför framtiden

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Myntaren. Bank of Nova Scotia var en ny aktie för mig. Vad är det som lockar i det bolaget? Mvh

   Radera
 2. Jag får min lön först imorgon! Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka aktier det blir än men ska kika på det inom kort // Frilans

  SvaraRadera
 3. Det blev påfyllnad i Newtek Business Services Corp samt en liten skvätt i Dustin för min del, för att stärka upp utdelningarna i december.

  Sitter redan och planerar för vad jag ska köpa med oktoberlönen... :-P

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den första känner jag inte till. Vad gör de? Är det en kvartalsutdelare?

   Jag håller med dig, nu vill man ha lön igen så man kan göra nya inköp. Oktoberlönen känns så långt bort 😂

   Radera
  2. Newtek är ett investmentbolag, en s k BDC (Business Development Company). Delar ut varje kvartal med en direktavkastning på ca 9% (BDCs har ofta ganska hög utdelning då de går under liknande skatteregler som REITs).

   Siktar på att öka åtminstone en gång till framöver, så positionen når ca 5% av portföljen. Borde bli ganska lagom, sett till den lite högre riskprofilen.

   Radera