Avanza

Underrubriker

tisdag 24 juli 2018

Alltid trevligt med löneförhöjning

Idag kl 07:30 kom Q2-rapporten för mitt största aktieinnehav, Resurs Holding. Bakgrunden till investeringen är att jag anser att bolaget är en ren kassako, som växer år efter år. På grund av att Nordic Capital fortfarande äger ca 20% i bolaget, så har kursen inte dragit iväg. Deras ägande ligger som en våt filt över aktien, men det gör att jag får chansen att fylla på fler och fler aktier i bolaget utan att det blir nämnvärt dyrare.

Det är den tionde kvartalsrapporten som bolaget kommer med sedan de börsnoterades och de fortsätter att leverera på eller över sina finansiella mål. Låneboken ökade till 26 626 miljoner, vilket är en tillväxt på 19% och kvartalets rörelseresultat ökade med 10%.

Axplock från VD kommenterar:

 "Låneboken ökade med 19 procent till 26,6 miljarder kronor. Den starka tillväxten drevs av båda banksegmenten och samtliga geografiska marknader och är väl i linje med vårt finansiella mål på över 10 procents lånebokstillväxt. Vi fortsätter att växa snabbare än marknaden i samtliga länder och fortsätter därmed att successivt öka våra marknadsandelar. Dessutom gör vi det på ett lönsamt sätt; rörelseresultatet i kvartalet ökade med 10 procent till 374 MSEK"

Bolaget fortsätter att fokusera på ytterligare digitalisering, där man försöker hjälpa sina retail finance-partners att möta kunders förändrade köpbeteende. Man jobbar vidare med Resurs Checkout, en ny app (Resurs Bank) som kommer lanseras under Q3 2018 i Sverige för att sedan rullas ut på övriga marknader.

Slutligen så gav bolaget oss ägare en 10%-ig löneförhöjning, då halvårsutdelningen höjdes till 1,65 kr från 1,50 kr. Det tackar vi för. Just det, kursen stack också lite över 4%. Mycket mer aktieanalys behöver jag inte göra av mitt aktieinnehav i Resurs Holding för tillfället.

För den som vill läsa rapporten, finns en länk här.

4 kommentarer:

  1. Riktigt kul! Nu är kursen upp 9%! :)

    Mvh / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äntligen, och den håller sig uppe även idag. Hopppas att den numera kommer att hålla sig runt 65 kr för att fortsätta stiga sakta men säkert.

      Radera
  2. Grymt bra rapport! Låt oss hoppas att det lossnar lite för Resurs även Kursmässigt nu framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns som det är dags nu. Tyckte att det var en kraftig reaktion på rapporten. Aktien har konsoliderat länge nu, så det var nog dags.

      Radera