Avanza

Underrubriker

torsdag 18 oktober 2018

Två tunga rapporter öppnar rapportsäsongen för mig

Man har laddat inför rapportsäsongen som på allvar drog igång denna vecka. Igår rapporterade Investor och Nilörngruppen. Två stabila bolag som nog återfinns i många aktieportföljer och som inte gjorde mig besviken.



Investor fortsätter att vissa stabilitet, styrka och trygghet. Det justerade Net asset value baserat på marknadsvärde ökade med 7% under kvartalet och uppgick till 550 kr per aktie. Det rapporterade marknadsvärdet per aktie uppgår till 487 kr. Aleris fortsätter dock att vara ett sorgebarn för Investor och VD nämner att fokus kommer att läggas på att få rätsida på denna investering. Som ett första steg har man sålt av Aleris Care till Ambea.

Källa: Ibindex
Idag stängde Investor A aktien på 390 kronor, vilket ger en substansrabatt på 30 % räknat på marknadsvärdet. Nedan ser man utvecklingen av substansvärde de senaste tre åren och helt klart är att rabatten är förhållandevis hög just nu.
Nilörngruppen är ett bolag som ofta kommer högt upp på många screeners då de visar upp en fantastisk utveckling under tio år, vilket nedan siffror från Börsdata visar.



Dock så har aktien även haft en fin utveckling på börsen fram till mitten av augusti förra året, då man visade ett "hack" i intäktskurvan gentemot vad analytiker förväntat sig. Sedan dessa har aktien gått sidledes runt 75-85 kronor. Trots fina rapporter har det inte velat lossna. Rapporten igår blev en riktig rökare. Den underliggande organiska tillväxten var 16% och trots viss prispress lyckades man hålla uppe marginalerna. Marknaden var verkligen inte förberedd på detta och aktien var upp över 10% ett tag för att stänga cirka 8% upp. Dock så har den fallit tillbaka idag med cirka 4%, vilket känns oförklarligt men om det fortsätter ned ser jag det som ett bra tillfälle att komma över ännu fler aktier. Bolaget känns som en riktig keeper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar