Avanza

Underrubriker

måndag 29 oktober 2018

Tjäna över 4000 kronor på däckbytet

I helgen bytte jag däck på familjens båda bilar. Många som jag känner väljer att köpa den tjänsten för man orkar inte hålla på och byta däck själv eller så har man sina däck på ett däckhotell och då ingår det i priset som man betalar för att ha däcken förvarade.

Vad tjänar man på byta själv? I närheten där jag bor kostar det cirka 299 kronor, men det finns ställen som bara tar 175 kronor, men då behöver man åka ett antal mil, så jag utgår från priset i min närort. Det tog nästan två timmar allt som allt och jag sparade 598 kronor, för vilka jag köpte tre aktier i Industrivärden. #sparadkrona och påfyllning i aktieportföljen!

Men det intressant är kanske inte själva besparing, utan att däckbytet egentligen är värt nästan åtta gånger så mycket över lång tid. Eftersom jag investerade min besparing i aktier och därmed kan räkna med cirka sju procent i värdetillväxt årligen och cirka tre procent i utdelning, totalt tio procent, blir däckbytet om 25 år värt 4 533 kronor. Inte illa!

Källa: Stefan Thelenius

5 kommentarer:

 1. härligt stojko, det är sådär man ska tänka. :)

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar och det lär bli ytterligare 3 Industrivärden i mars/april när sommardäcken ska på.

   Radera
 2. Hej stojko!
  Älskar att tänka på detta sättet. Det som gör det ännu bättre är ju att detta görs 2 går om året så varje år bygger du en maskin som ger dig mer och mer pengar i framtiden. Det blir en väldig massa pengar om du gör detta själv i 25 år. Jag räknade ut att du kommer ha nästan 100 000 kronor om du byter däcken på båda bilarna i 25 år och får 10% avkastning.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt fantastiskt faktiskt och jag tror att om fler tänkte på detta sättet så skulle man inse att med små ändringar i form av att göra mer själv av det som ändå måste göras, kan man få ett ordentligt sparkapital. Istället för att tänka, vadå, det är ju bara trehundra kronor...

   Radera
  2. Många bäckar små blir lätt en stor sjö 😁

   Mvh PB?

   Radera