Avanza

Underrubriker

tisdag 9 juni 2020

Höjd riktkurs för Sinch






I förra veckan kom rapporten att Sinch har utsetts till det mest innovativa bolaget i Nordamerika och som en av få Tier 1-leverantörer av företags-SMS globalt sett av ROCCO (se detta inlägg). Idag kom så Carnegie med en uppdaterad analys där man konstaterar att Sinch kan bli ett betydligt större bolag under de kommande åren. 

Det tycker jag inte är direkt konstigt med tanke på deras förvärv som de gjort i år och inte minst det senaste förvärvet, SAP Digital Interconnect, som är lite mer än hälften så stort som Sinch sett till antal  meddelanden. 

Det Carnegie tar fasta på i sin analys är att Sinch är på väg att bli en av ledarna inom molnbaserad kommunikation och bolaget ligger i framkant i den sektorn. Deras slutsats är att sektorn i sig kommer att växa i betydelse och ju större volymer som Sinch processar, desto bättre och fler relevanta angränsande tjänster kan de erbjuda. 



Som en effekt av detta höjer Carnegie också riktkursen för bolaget till 790 kronor, upp från 600 kronor, och köprekommendationen upprepas. Nu brukar jag inte bry mig så mycket om vad analytiker tycker och skriver, då de tenderar till att se på saker och ting kortsiktigt, men Carnegie har hittills varit rätt så duktiga när det gäller att komma med riktkurser för Sinch. Även Fredrik Skoglund på Länsförsäkringar har varit rätt på bollen i Sinch. 

Det som i Carnegies fall sticker ut lite är att det är en rejäl höjning av riktkursen och själv tror jag att vi ser 750 på rapportdagen för Q2:an den 17 juli. Samma dag som för övrigt Evolution Gaming kommer med sin Q2:a. Det blir en stressig dag minst sagt! 

Vad gäller Sinch tippar jag på 1000 kronor inom 2 år och kanske sedan en splitt på 5 för att få upp handeln i aktien. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar