Avanza

Underrubriker

torsdag 4 juni 2020

Sinch rankat som den bästa leverantören i USA




Idag släpptes rapporterna "The Innovators Report 2020" och "A2P SMS Messaging Vendor Performance Report 2020" från konsultbolaget Roaming Consulting Company (ROCCO). I den utses Sinch som det mest innovativa företaget bland 50 utvärderade bolag och som den bästa leverantören av företags-SMS i Nordamerika. Vidare klassas Sinch också som en av fåtal Tier 1-leverantörer på global basis. 

ROCCO jobbar sedan 2012 med att förmedla oberoende och icke-sponsrad analys av nischområdena Roaming och Interconnect. Särskilt A2P SMS Messaging Vendor Benchmarking-rapporten används som beslutsstöd i frågor kring meddelandetjänster av mobiloperatörer och andra företag. På så sätt får man oberoende leverantörsjämförelser som spar tid för företag vid utvärdering och val av leverantör. Det är därför särskilt kul att Sinch anses vara nummer 1. 




I The Innovators Report identifieras de mest innovativa bolagen i branschen genom att mobiloperatörer frågas hur de uppfattar sina leverantörers innovationskraft. De kriterier som omfattas är inkrementella innovationer, genombrottsinnovationer och transformativa innovationer. Här nådde Sinch en totalpoäng på 88,4. I de två första kategorierna fick Sinch 89 poäng och i det sista kriteriet fick man 85 poäng. 

Totalt var det mer än 800 deltagare från mobiloperatörerna och enligt Jason Bryan (vd på ROCCO) lyckas Sinch "kombinera transformativ innovation med en uppmärksam lyhördhet för sina kunders behov".

Nu har inte rapporten A2P SMS Messaging Vendor Performance Report 2020 kommit ut annat än om man vill köpa den för en dyr peng, men i  rapporten har man gått igenom mer än 500 mobiloperatörer världen över. Dessa leverantörer har klassificerats i en av tre nivåer och bara de som når nivåerna 4 och 5 i samtliga kategorier utses till Tier 1-leverantörer. För 2019 innehöll top 5 Infobip, Nexmo, Sinch, Tata Communications och Tyntec och jag tippar på att förutom Sinch finns några av de andra bolagen med även i år.

I USA nådde Sinch ett totalresultat på 4,5 av 5, vilket var högst av samtliga leverantörer av företags-SMS samt betydligt högre än konkurrenterna. Totalt nådde man globalt sett ett resultat på 4,35 av 5 och särskilt högt nådde Sinch i pålitlighet (4,69), rykte (4,82), driftsäkerhet (4,59) och direktkopplingar (4,59).

Slutsats


Detta borde verkligen göra så att investare i USA får upp ögonen för bolaget. I kombination med att Sinch kommer att ingå i MSCI Global Standard Index från 29 juni hoppas jag leder till att amerikanska på allvar kommer att börja intressera sig för Sinch. Tidigare i veckan meddelades det också att Sinch numera kommer att ingå i Stoxx Europe 600 Index, vilket ytterligare borde göra att internationella investerare får upp ögonen för Sinch. Själv är Sinch mitt klart största innehav och jag tror att resan bara har börjat.

Som avslutning kommer här Sinchs vd Oscar Werners citat till rapporterna:

“It’s a fantastic achievement to be viewed as the top innovator, a Tier One provider, and leading A2P SMS Messaging Vendor in North America We will build upon the successes as we bring more value to the marketplace.”

Finns Sinch i din aktieportfölj?
 

2 kommentarer:

  1. Är hopplöst sen på bollen men köpte sinch förra veckan. Läste på och bolaget verkar ha många år av tillväxt framför sig, så den här rapporten kändes som en bekräftelse. Tror du det blir en split framöver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror nog att det kan bli en split, kanske när de når 1 000 kronor att man gör en splitt på 1:5. Det skulle helt klart öka intresset framfört allt från småsparare och de som månadssparar mindre summor.

      Radera