Avanza

Underrubriker

torsdag 15 november 2018

Utdelning från Investor, vad göra med den?


Idag trillade utdelningen från Investor in på kontot. Nytt för i år var att man beslutade att dela upp utdelningen på två tillfällen. Från ett kassaflödesperspektiv förstår jag bolaget. Lättare att göra två mindre utbetalningar än en stor. Som aktieinvesterare har jag inte någon direkt uppfattning om vad som är bäst, men det är härligt att få en utdelnng nu i november, som annars mest är mörk, grå och trist.

Jag ägnade förmiddagen åt att fundera på hur jag bäst skulle investerar utdelningen som landade på 3000 riksdaler. En tanke var att köpa mer aktier i Investor, men för tillfället handlas aktien över mitt GAV och då den är hyfsat volatil vill jag betala max 380 i dagsläget, så det blev inga nya Investorsaktier.

Funderade länge på att köpa mer Telia, en tråkig aktie, med ett bra kassafllöde och hög utdelning. Men jag är inte helt övertygad om att deras köpa från Bonnier är så bra, vilket gör att jag avvaktar ytteligare köp i den aktien tills mer information kommer.
Istället blev det fler aktier i Resurs Holding, som är mitt näst största aktieinnehav. Kursen har pressats nedåt ett tag och själv tycker jag de är en ren kassako så är tacksam för att kunna fylla på för 57 kronor aktien.


Nästa bolag som jag inte förstår har blivit så nedtryckt är Nilörngruppen. De visar på väldigt fina siffror år efter år, med en direktavkastning över 5% men ändå vill inte kursen dra.

Nu har ifs under hösten Traction (storägaren) och VD sålt av aktier, men har fortfarande betydande aktieinnehav kvar, så jag känner mig trygg ändå. Fyllde på till 72,10.



Ni som också har Investor, vad gjorde ni med utdelningen som kom idag?

4 kommentarer:

  1. Jag köpte xact högutdelande för min utdelning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra fond som ger fin riskspridning. Tack för att du delar med dig.

      Radera
  2. Jag har ännu ej återinvesterat utdelningen från Investor, väntar till löningen istället. Jag kommer nog fokusera på att köpa aktier med hög direktavkastning denna månaden.

    // Frilans

    SvaraRadera
  3. Tack för att du delar med dig. Jag ber om ursäkt för den sena återkopplingen, men pga tjänsteresa har jag helt enkelt inte hunnit med. Fyller du på i befintliga högutdekande innehav eller plockar du in någon ny högutdelare?

    SvaraRadera