Avanza

Underrubriker

onsdag 8 augusti 2018

Oriflames kosmetika rinner av

Efter att Pandora kom med sin vinstvarning alldeles nyss, var det dags för nästa kalldusch. Oriflame kom med en rapport som inte gladde varken marknad eller investerare. Aktien föll tvåsiffrigt på den rapporten, totalt lite över 10% och där kom tredje smällen för aktieportföljen på kort tid.

I lokala valutor växte omsättningen med endast 1%, medan den i euro minskade med 7%. Rörelsemarginalen ökade lite till 12% från 11,7%. Men summa summarum var Q2 ingen kvartal som visade på någon tillväxt utan bolaget hölls sig kvar på samma nivåer som för ett år sedan.

Det som spökar för Oriflame är viktiga marknader som Ryssland, Turkiet och Indonesien och främst då negativa produktlanseringar, timing av kataloger och konferenser samt att valutan i dessa regioner är svag gentemot euron.

Med tanke på att bolaget ändå tjänar pengar och att detta måste vända förr eller senare så tror jag att när detta vänder, kommer detta bolaget visa sig vara en bra aktieinvestering. Samma slutsats kom Odin Fonder fram till som köpte på sig fler aktier. Och vill man ta del av den kvartalsvisa aktieutdelningen behöver man bestämma sig innan 13 augusti, som är x-dag för utdelningen. Själv kommer jag fortsätta att äga bolaget samt fylla på med fler aktier i ”rean” som nu uppkommit.

Vad tycker ni om bolaget och hur agerar ni? Kommentera gärna i bloggen.

2 kommentarer:

 1. Som du säger är det ett läge att fylla på om det nu bara är ett hack i kurvan. Själv ligger jag lång i ori. Finns inget som motiverar sälj i denna fina kvartalsutdelare. PS råkade klicka på din annonser, hoppas det inte gör något

  MVH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kommer väldigt sent svar, men augusti var semester för mig och bloggen fick vila lite. Jag håller med dig att Ori kommer att komma tillbaka och under tiden kan man tillgodoräkna sig en trevlig utdelning.

   Radera