Underrubriker

onsdag 5 juni 2019

Nordic Capital har nu sålt allt i Resurs Holding


Resurs Holding är ett av mina kärninnehav och problemet för bolaget är att Nordic Capitals ägande har legat som en våt filt över aktiekursen. Ända sedan Nordic Capital tog bolaget till börsen för några år sedan har man regelbundet sålt av aktier, vilket effektivt har hållit tillbaka aktiekursen.

Senast i mars i år sålde Nordic Capital 15 miljoner aktier till kursen 58 kronor. Efter det hade de nästan 20 miljoner aktier kvar, motsvarande 9,9% ägande av Resurs. Aktiekursen har sedan dess dalat ned mot 55 kronor och den enda glädjen har varit den trevliga utdelningen.

Igår kom besked om att Nordic Capital gett Morgan Stanley, tillsammans med Carnegie och SEB, uppdraget att genom en accelererad book buildingprocess sälja resterande aktier i Resurs. Och nu i morse kom nyheten att igår såldes alla aktierna till en kurs om 54 kronor, vilket var en rabatt på 3%. Totalt var posten värd strax över 1 miljard kronor.

Äntligen så är Nordic Capital helt ute ur Resurs Holding. Jag hoppas nu att aktiekursen kan komma att utvecklas när den inte är hindrad av att Nordic Capital säljer av stora poster regelbundet. Samtidigt undrar jag om Erik Selin är en av köparna till dessa aktier med tanke på att han regelbundet köpt in sig i Resurs under året? Hur som helst, det blir spännande att få reda på vilka det är som köpt Nordic Capitals sista aktiepost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar